GoodFuels HVO

GoodFuels HVO is een HVO-diesel. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oils en is een 100% synthetische diesel, gemaakt van bioproducten en geschikt voor dieselmotoren. HVO brandstof is dus géén fossiele brandstof en is daarom  een zogenoemde renewable diesel. De basis bestaat uit veel verschillende afval- en reststromen; van frituurvet en dierlijke vetten tot houtpulp. Deze afvalproducten worden – anders dan bij biodiesel – behandeld met waterstof. De molecuulstructuur is daardoor bijna gelijk aan diesel. HVO kan bijgemengd worden met diesel en bestaat dus in verschillende blends, bijvoorbeeld HVO 20 (20% HVO, 80% diesel) en HVO 100 (100% HVO).

 

GoodFuels HVO zeer milieuvriendelijk

Afhankelijk van de bijmenging van HVO, zorgt het gebruik ervan voor een enorme besparing van CO2, fijnstof (PM), NOx en zwavel t.o.v. gewone diesel. Daarmee is GoodFuels HVO een zeer milieuvriendelijke oplossing.

Deze hernieuwbare diesel heeft bovendien een hoog cetaangetal. Afhankelijk van het percentage bijmenging HVO, ligt dit cetaangetal tussen de 51 en 70. Een hoog cetaangetal zorgt voor een snellere en efficiëntere verbranding.

 

GoodFuels HVO100GoodFuels HVO20
CO2-90%-13%
NOx-9%-1,8%
HC-30%-6%
Roet/Fijnstof-33%-6,6%
CO-24%-4,8%

*T.o.v. autodiesel EN590

Minder kans op problemen als gevolg van bacteriën

GoodFuels HVO100De grootste bron voor het ontstaan van bacteriën in brandstoffen, is water. GoodFuels HVO bevat minder water en de brandstof is zuiverder, waardoor minder kans ontstaat op bacteriën en problemen zoals verstopte filters of motorproblemen.

Doordat HVO geen water aan trekt, is dit product in pure vorm winterbestendig en daardoor zeer geschikt voor koude weersomstandigheden.

Onze fossielvrije diesel HVO is zwavel-, zuurstof- en aromatenvrij en daardoor reukloos.

 

Geen aanpassingen nodig op wagenpark

GoodFuels HVO20 (door sommige leveranciers als ‘blauwe diesel’ op de markt gebracht) mag gebruikt worden in iedere dieselmotor waarvoor de EN590 goedkeuring geldt, waardoor geen aanpassingen nodig zijn aan uw wagenpark. GoodFuels HVO100 voldoet aan de EN15940-norm. Inmiddels hebben veel motorenbouwers deze norm overgenomen voor hun dieselvoertuig.

 

Duurzaamheidsborging / Certificering GoodFuels HVO

Vanaf de bron is de duurzaamheid gegarandeerd middels een ISCC-EU* certificering dat bewijst dat GoodFuels HVO duurzaam geproduceerd wordt. Daarnaast kunnen wij voor iedere levering een duurzaamheidscertificaat ontvangen. Deze Proof Of Sustainability geeft o.a. informatie over de soort gebruikte grondstof, het land van herkomst van de grondstof en de CO2-besparing.

*International Sustainability & Carbon Certification

 

GoodFuels HVO bestellen of ontdekken hoe u met GoodFuels HVO voordeel behaalt bij opdrachten?

 

Wilt u meer informatie of wilt u GoodFuels HVO bestellen? Neemt u dan contact met ons op via 088-400 3400 of via info@gulf.nl.