Dieseltank kopen

Voordeel eigen dieseltank

Een eigen dieseltankinstallatie voor de opslag van motorbrandstoffen biedt u diverse voordelen. Zo hoeft u niet steeds naar het tankstation te rijden om daar vervolgens eventueel ook nog in de rij te staan. Daarnaast kunt u bij uw eigen tankinstallatie altijd terecht.  Al met al scheelt dit u veel omrijkilometeres, tijd en daarmee kosten.

 

Soorten dieseltanks

dieseltank kopen

Wij hebben zowel stationaire tankinstallaties als mobiele tankinstallaties beschikbaar. Daarnaast hebben wij stalen en kunststof dieseltanks. Afhankelijk van onder meer uw gebruikshoeveelheden en -processen, kunnen wij bepalen welk soort tankinstallatie het beste aansluit op uw situatie.

Kunststof dieseltank

Er zijn diverse voor- en nadelen van kunststof dieseltanks. Zo is het voordeel dat een kunststof dieseltank niet roest en leverbaar is met een afsluitbare pompkast. Verder is er minder condensvorming in de tank en condens is één van de belangrijkste voedingsbronnen voor bacteriën. Het nadeel echter van een kunststof tank is dat deze minder robuust is. Ook zijn er strengere richtlijnen met betrekking tot plaatsing en brandwering.

Stalen dieseltank

Dan de voordelen en nadelen van stalen dieseltanks. In tegenstelling tot kunststof tanks, zijn stalen dieseltanks veel flexibeler met betrekking tot de plaatsing dichtbij gebouwen. Ook zijn de richtlijnen omtrent brandwerking veel minder streng en zijn er veel meer mogelijkheden om stalen tanks binnen te plaatsen. Het nadeel is echter dat er een jaarlijks verplichte water- en sludge controle plaats moet vinden.

 

Wetgeving opslag brandstoffen

Er worden diverse eisen gesteld aan de opslag van bovengrondse dieseltanks. De nieuwe tankinstallaties van Gulf voldoen aan alle (KIWA-)kwaliteitseisen en aan de meest recente wet- en regelgeving voor de opslag van motorbrandstoffen zoals in PSG 30 is omschreven (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen). Zowel stationaire dieseltanks als mobiele dieseltanks moeten voldoen aan de regelgeving. Meer over de regelgeving is te vinden op de website van het Kenniscentrum InfoMil.

 

Dieseltank kopen?

Wilt u:

  • een goed werkende dieselinstallatie
  • goed advies
  • geen zorgen over wet- en regelgeving
  • voor een goede prijs?

 

Neem dan contact met ons op via 088 – 400 3400 / info@gulf.nl
of vul onderstaand formulier in zodat wij contact met u op kunnen nemen.