Gulf Groene Waterstof

Waterstof is het meest voorkomend element in het universum en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Onder normale omstandigheden is waterstof gasvormig en noemen we het waterstofgas (H2). Waterstof is niet giftig en bovendien reukloos. Gulf ziet waterstof als een onmisbare schakel in een duurzame energiemix in het behalen van de CO2-doelstellingen.

 

Het verschil tussen grijze, blauwe en groene waterstof

Er zijn drie soorten waterstof te onderscheiden; grijze, blauwe en groene waterstof. Grijze waterstof wordt gewonnen uit aardgas of kolen en om die reden zelfs CO2-verhogend. Blauwe waterstof wordt op dezelfde manier geproduceerd, maar hierbij wordt de CO2 die vrijkomt afgevangen en opgeslagen in bijvoorbeeld lege gasvelden onder de Noordzee. Groene waterstof tenslotte, is waterstof die geproduceerd wordt met duurzame energie zoals zonne- en windenergie. Groene waterstof is een duurzame energiesoort en zorgt voor een CO2-reductie van 67%.

 

Waterstof tankinstallatie op het bedrijf of waterstof tanken op locatie

Wilt u groene waterstof als (onderdeel van) uw duurzame energiemix? Gulf kan – als eerste brandstoffenmerk – uw bedrijfslocatie voorzien van een waterstoftankinstallatie. Ook als u te maken hebt met bijvoorbeeld tijdelijke, externe projecten kunnen wij u voorzien van mobiele waterstoftankinstallaties die transporteerbaar zijn en daarom flexibel inzetbaar om uw voertuigen en machines duurzaam te laten werken.

Zelf waterstof produceren

Beschikt u over zelf opgewekte duurzame energie middels zonnepanelen of windmolens? Dan kunt u deze (over)capaciteit aan energie op uw eigen locatie omzetten naar waterstof via elektrolyse.

 

Wilt u (meer informatie over) Gulf Groene Waterstof
als onderdeel van uw duurzame energiemix?