Gulf Bunkering neemt bedrijfsactiviteiten Zeeland Bunkering over

Gulf Bunkering, onderdeel van FinCo Fuel Group, kondigt vandaag aan dat Zeeland Bunkering, verkoper en leverancier van brandstoffen, smeermiddelen en gassen in de scheepvaart, deel wordt van Gulf Bunkering. Met deze combinatie versterkt Gulf Bunkering haar positie als duurzame bunkerleverancier in heel Nederland.

Met deze overname vergroot Gulf Bunkering, eerst actief in vooral de Noordelijke havens van Nederland, de capaciteit van haar bunkervloot met meer dan 650 m3. Met de toevoeging van 4 bunkerboten aan de vloot, stelt deze overname de organisatie in staat de gehele Nederlandse kustlijn te beleveren. Bovendien kan Gulf Bunkering nu een nog grotere rol spelen in het verduurzamingsproces binnen de zee- en binnenvaart, een ontwikkeling die aansluit bij de duurzame ambities van FinCo Fuel Group.

De klanten van Zeeland Bunkering hebben vanaf nu direct toegang tot niet alleen de verschillende hoogwaardige brandstoffen en smeermiddelen voor zeevaart- en binnenvaartschepen, maar ook tot een aantal duurzame alternatieven. De groeiende vraag binnen de scheepvaart naar duurzame brandstoffen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Omdat Gulf Bunkering onderdeel is van FinCo Fuel Group heeft Gulf veel meer mogelijkheden om aan deze stijgende vraag te voldoen. Daarnaast heeft Gulf Bunkering haar terminalcapaciteit vergroot voor de komende jaren. Op deze manier kan de organisatie leverzekerheid garanderen richting haar klanten.

Voor Gulf Bunkering is de overname een mooie uitbreiding van de bestaande activiteiten in een regio waar veel klanten van de organisatie ook actief zijn. Jeroen van Essen, General Manager Gulf Bunkering, vertelt: ‘Door de toevoeging van Zeeland Bunkering haar bedrijfsactiviteiten heeft onze organisatie een vrijwel landelijke dekking, wat voor veel klanten een pré is. Tel daar de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid erbij op en dan hebben we een mooi totaalpakket aan producten voor de gehele kustlijn in Nederland’.

Ook Arjan van Garderen van Zeeland Bunkering is tevreden over het gehele proces. ‘In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de positie van Zeeland Bunkering in Zuidwest Nederland. Ik heb er alle vertrouwen in dat Gulf Bunkering deze positie in de komende jaren zal versterken.’

 Over Gulf Bunkering

Gulf Bunkering is een leverancier van verschillende hoogwaardige, duurzame brandstoffen en smeermiddelen voor alle zeevaart- en binnenvaartschepen. Gulf Bunkering is actief in het noorden, midden en het zuiden van Nederland. De organisatie beschikt over een moderne dubbelwandige vloot, zodat de organisatie 24 uur per dag kan bunkeren in alle Nederlandse havens. Meer informatie via www.gulf.nl/bunkering.

Over Zeeland Bunkering

Zeeland Bunkering is leverancier van brandstoffen en smeermiddelen in de regio Zuidwest Nederland. Vanuit hun vestiging in Terneuzen en Vlissingen worden dagelijks de binnenvaart en zeevaart schepen bevoorraadt met gasolie. Het moederbedrijf Oliehandel Dekker zal zich, door de overname van Zeeland Bunkering, richten op de landhandel in Zuidwest Nederland. Meer informatie via www.zeelandbunkering.nl.


Media contactpersonen
Gulf Bunkering                                                             Zeeland Bunkering
Marketing & Communicatie
Melissa Bergmann                                                       Huib Bimmel
Telefoonnummer: +31 88 021 51 00                        Telefoonnummer: +31 (0)118-638960
E-mail: info@fincofuel.com                                        E-mail: info@oliehandeldekker.nl