[BLOG] De zin en onzin van good housekeeping van uw brandstof(tank)

Goed onderhoud van uw brandstof en brandstoftank is voor een groot deel bepalend voor de kwaliteit en efficiëntie van uw brandstof én voertuig(en). Hoe dat zit, leggen wij u hieronder uit.

Niet voor niets geven toonaangevende motorbouwers en diesel specialisten regelmatig het belang aan van zowel de soort/kwaliteit brandstof, als hoe het bewaard wordt. Dit is cruciaal voor behoud en probleemloze werking van de hoogwaardige fijngevoelige diesel-inspuittechnieken. Verontreiniging van deze onderdelen leidt regelmatig tot stilstand van machines. Verzekeraars controleren bij schade regelmatig de filters en tanks op goed onderhoud.


Schone brandstof met Gulf Diesel Green

Om filterverstoppingen door bacteriën te voorkomen, is het belangrijk een diesel te tanken van hoge kwaliteit die bacterieproblemen aanpakt. De enzymen in Gulf Diesel Green breken onzuiverheden als sludge, water en micro-organismen af en reinigen zo het gehele brandstofsysteem van tank tot motor. Zo bent u uiteindelijk minder kosten kwijt aan onderhoud en reparatie. Daarnaast verlengt het de levensduur van tanks, filters en motoren.

 

Jaarlijkse water- en sludgecontrole
Een jaarlijkse water- en sludgecontrole is niet alleen verplicht, het kan u bovendien veel ellende schelen. Water is namelijk dé voedingsbron voor bacteriën en uiteindelijk filters die dichtslibben. Met name in vochtige periodes zoals in de winterperiode kan de hoeveelheid condens aanzienlijk zijn.

Voor het uitvoeren van een water- en sludgecontrole kunt u middels onderstaand formulier contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met u op voor het maken van een afspraak. Uiteraard kunt u ons ook bereiken via 088-400 3400 of via info@gulf.nl.