Gulf en Ford ontwikkelen Ford GT Heritage ’68 Edition

Als hoogtepunt van de 50ste verjaardag van de eerste Le Mans overwinning met de legendarische Ford GT40, heeft Gulf samen met Ford de Ford GT Heritage Edition ontwikkeld. Het model – in Gulf-kleuren – eert de Gulf Oil gesponsorde Ford GT 40 – chassis #1075 – dat in 1968 en 1969 de 24 uur van Le Mans won.

 

Unieke samenwerking

Gulf heeft vele primeurs in de olie-industrie op zijn naam staan, waaronder het eerste bedrijf ter wereld dat een drive-in tankstation opende. Dit is de eerste keer dat een smeermiddel- en brandstoffenfabrikant samenwerkt met een wereldwijde autofabrikant om een auto te produceren.

 

‘Velen zeggen dat de Gulf-kleuren de beroemdste zijn in de motorsport. Het werd voortgedreven door de GT40 uit 1968 en werd snel een wereldwijde sensatie na het meermaals winnen van Le Mans’, aldus Joe Hinrichs, Vice President van Ford. ‘We begonnen met het accentueren van de aerodynamische lijnen van de nieuwe Ford GT met de Gulf-kleuren. Ondertussen bleven we trouw aan de originele GT40 Le Mans-winnaar.

 

Unieke auto

De Limited-edition Ford GT heeft exclusieve interieurkleuren, materialen en afspraken. Contrasterende blauwe en oranje stiksels accentueren de stoelen en het stuurwiel. Verder is het stoelprofiel geïnspireerd op de originele ’68 Le Mans winnen de auto. Van de Ford GT Heritage zullen slechts beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn voor de modeljaren 2019 en 2020. Voor 2020 zal het pakket nr. 6 bevaatten ter ere van de Le Mans winnaar van 1969.