Gulf en ROFGO presenteren de grootste verzameling auto’s met Gulf-kleuren ter wereld!

In de afgelopen tien jaar stelde de Britse handelaar Adrian Hamilton voor de Duitse verzamelaar Roald F. Goethe een unieke collectie raceauto’s samen, voornamelijk uitgevoerd in de beroemde lichtblauw en oranje kleuren van Gulf. De ROFGO-collectie op het ROFGO-park is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar onlangs mocht een select gezelschap naar binnen.

Het ROFGO-park is het onderkomen van Duncan Hamilton-ROFGO, zoals de handelsonderneming (die al sinds 1948 bestaat) officieel heet. Het bedrijf is gespecialiseerd in historische raceauto’s en opgericht door oud-Le Mans winnaar Duncan Hamilton. Zoon Adrian Hamilton runt de zaak en Roald Goethe is de man waar de unieke verzameling voor is samengesteld.

De verzameling begon met een Ford GT40 in Gulf-kleuren die Goethe via Hamilton kocht, omdat hij daarvan vroeger als kind een schaalmodelletje bezat.

Bekijk hieronder de video om een uitgebreide indruk te krijgen van de verzameling waar YouTuber en autofanaat Seb Delanney een kijkje mocht nemen. Van 27 februari tot en met 1 maart 2020 is een flink deel van deze verzameling te zien tijdens de jaarlijkse klassiekerbeurs Retro Classics in Stuttgart.