Gulf introduceert DragonSpeed LMP1 team

50 jaar na de tweede overwinning van Gulf op Le Mans, gaan Gulf en het Dragon Speed LMP1-team een samenwerking aan voor de 24 uur van Le Mans.

De Dragon Speed BR1-Gibson uitvoering is voorzien van de legendarische blauwe en oranje racekleuren van Gulf. Als eerbetoon aan de drie overwinningen van Gulf op Le Mans, staan de jaartallen van de overwinningen vermeld in de staartvin van de auto.

‘Het klinkt allemaal een beetje romantisch, en dat is het ook’, legt Alexandra Ip – vice-president marketing van Gulf Oil International – uit. ‘Gulf is erg trots op zijn ongelooflijke erfgoed in sportwagenraces en in het bijzonder op Le Mans. Toen zich de gelegenheid voordeed om 50 jaar na de laatste overwinning mee te doen in een hypermoderne auto van topklasse, konden we het niet afwijzen.’

Elton Julian, teambaas van het DragonSpeed team vult aan: ‘Als één merk opwinding, passie en geest van Le Mans belichaamt, dan is het Gulf! We zijn zeer verheugd samen te werken met dit iconische merk en onderdeel te worden van Gulf’s bijzondere Le Mans en endurance racegeschiedenis. Dit is een samenwerking waar het hele team ongelooflijk enthousiast over is.’

Ondanks de ongelooflijk zware competitie hoopt Gulf op zowel een podiumplaats in de topcategorie LMP1 als in de LM GTE-AM-categorie. In deze laatste gaat Gulf van start met het Gulf Racing Porsche team.

Eerder dit jaar liet het Dragon Speed team al een aantal fantastische resultaten zien. Het is het eerste team in de geschiedenis dat in één seizoen zijn klasse wint in de WEC, de Europese Le Mans-series en de Amerikaanse IMSA-series.