Gulf Nederland introduceert revolutionaire diesel tijdens Transport Compleet Beurs

Augustus 2017 – Gulf Nederland introduceert een revolutionaire diesel tijdens de Transport Compleet Beurs die van 5 t/m 7 september plaatsvindt in Gorinchem. Gulf Diesel Green zorgt voor 10,53% brandstofbesparing en CO2-reductie. Daarnaast wordt de uitstoot van NOx (-12,4%), roet (-10,0%) en fijnstof (-20,0%) aanzienlijk verminderd. Hiermee is Gulf Diesel Green geschikt voor bedrijven die CO2-uitstoot willen reduceren én voor bedrijven die zich focussen op een schone werkomgeving.

Organische enzymtechnologie
Gulf Diesel Green werkt op basis van een volledig organische enzymtechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en gisten onschadelijk gemaakt worden en worden afgevoerd. Tevens breekt het water af, wat vermenigvuldiging van bacteriën, brandstofproblemen en stilstand van machines voorkomt. Tot slot zorgt Gulf Diesel Green met reductie van CO2, NOx, roet en fijnstof voor een beter milieu en schonere lucht.

Erkenning vanuit constructeurs
De enzymtechnologie waar Gulf Diesel Green gebruik van maakt is gecertificeerd, erkend en aanbevolen door constructeurs. Caterpillar geeft het volgende aan: ‘Wij zijn van mening dat bij gebruik van deze toepassing bij dieselmotoren de werkingskenmerken van de motoren aanzienlijk zal verbeteren. Bovendien heeft de vermindering van de uitstoot een gunstige invloed op het milieu’. Gulf Diesel Green voldoet verder aan alle internationale brandstofnormen.