Quality, Endurance en Passion rijkelijk aanwezig tijdens Le Mans

De geblokte vlag viel tijdens het FIA World Endurance Championship superseizoen met een gedenkwaardig Le Mans weekend voor Gulf.

2019 markeerde het 50-jarig jubileum van Gulf’s tweede Le Mans overwinning. Hoewel er geen terugkeer naar het podium in zat voor een van de twee door Gulf gesponsorde auto’s, bleek het weekend op veel vlakken een succes voor Gulf.

Onthulling van de Gulf LMP1
De onthulling van Gulf’s LMP1 raceteam bij de technische keuring op de maandag van de raceweek was verreweg het verhaal van de dag. De opvallend uitziende DragonSpeed auto had in het geheim zijn blauwe en oranje kleurstelling gekregen, nadat hij tijdens de officiële test in het wit was verschenen. Binnen enkele minuten nadat de auto in de Gulf kleuren was verschenen, kregen de berichten op social media veel aandacht en duizenden likes.

Eerbetoon aan overwinningen in 1968, 1969 en 1975
De #10 DragonSpeeld Gulf LMP1 – die een eerbetoon bracht aan de overwinningen van 1968, 1969 en 1975 – kwalificeerde zich als zevende. Er ontstond een bijzonder moment op de startgrid voor de start van de race, toen de legendarische Le Mans winnende Gulf Ford GT40 een ereronde reed voor 252.000 toeschouwers, te zien op het gigantische scherm achter de Gulf LMP1 auto van 2019.

De Gulf DragonSpeed leek aan het begin van de race competitief, totdat door een carrosserieprobleem en een versnellingsprobleem de auto naar de pits terug moest voor reparaties. De DragonSpeed crew gooide alles in de strijd en werkte ijverig om de auto maar liefst vier keer terug naar de baan te krijgen, maar middernacht verscheen opnieuw het probleem en bleef de auto noodgedwongen achter.

Gulf Racing’s Porsche had een vrij probleemloze run. De auto eindigde als derde in het GTE AM-veld voor de openingsuren van de race. De #85 stopte zaterdagavond kort op de baan, herstartte snel, maar kwam als gevolg van een paar andere problemen als achtste naar huis in de GTE-AM. Het team dat als vierde stond in het FIA World Endurance Championship schoof twee plaatsen op naar een zesde plek in het eindklassement.